2024. szeptember 8., vasárnap
Mária névnapja

4 kreatív ajándékötlet babaváró bulira és babalátogatóra

2013-08-14 01:08 | Nézettség: 466
Ha kerülni szeretnéd a hagyományos, megszokott ajándékokat válassz ajándékötleteink közül és készíts magad a személyre szóló ajándékot a picinek és szüleinek!
4 kreatív ajándékötlet babaváró bulira és babalátogatóra

1. Készíts a klasszikustól eltérő formájú pelenkatortát! A hagyományos emeletes torta formájú pelenkatorta ma már szinte minden bababoltban és drogériákban is kapható. Pelenkákból, fürdőjátékokból, előkékből, tisztálkodószerekből, esetleg kisebb ruhadarabokból egyszerűen elkészítheted a személyre szabott ajándékot. A koszorú elkészítéséhez használj kartonpapírból kivágott sablont, vagy drótkoszorút, melyre színes szalagokkal rögzítsd a feltekert pelenkákat és más apróságokat. A babakocsi formát szintén pelenkatekercsekből tudod kialakítani.

pelenkatorták

2. Minden hónapban egy fotót! Vásárolj 12 bodyt, 0-12 hónapos korig egyre növekvő méretben. Készíts feliratokat a bodykra egy képszerkesztővel vagy akár egy szövegszerkesztő programmal. A sablont nyomtasd pólóra vasalható fóliára (a legtöbb papír-írószer boltban kapható). Ne felejtsd el, hogy tükrözve kell nyomtatod ahhoz, hogy a rávasalást követően megfelelőek legyenek a feliratok! Vasald a bodykra a sablonokat, dobozold, vagy csomagold ízlés szerint és már kész is a saját készítésű ajándék.

minden hónapban egy fotót

3. Névre szóló fényképkeret – Egyszerű és személyes ajándékot készíthetsz egy megfelelő méretű képkeretből és színes kartonpapírból. Készíts a bébi keresztnevének betűiből sablont (keményebb kartonpapírra), a sablonokat rajzold rá a képkeret méretére vágott színes kartonra – ez adja majd a kép háttérszínét. Rakd a kartont a képkeretbe, és ha a kisbabának már vannak fotói is, színesítsd a képkeretet a baba képeivel.

fényképkeret

4. Bébizokniból, bébiruhákból készült virágcsokor - Hozzávalók: bébizoknik, rugdalózók, bodyk, előkék (vagy bármi ruhanemű, amit ajándékozni szeretnél), drót, szalag, művirág levelei (opcionális), befőttes gumik, csomagolópapír vagy doboz. A ruhaneműkből készíts rózsafejet utánzó tekercseket és gumid össze őket befőttes gumival. Szerencsés, ha a választott ruhaneműk között van egy nagyobb tekercs, például egy kistakaró, mely köré a többi tekercset a virágcsokorhoz hasonlóan köré tudjuk rakni. Színes vagy fehér papírzsebkendőből készíts virágokat a képen látható harmonika technikával, majd az így kapott virágokat drót segítségével tűzdeld a tekercsek közé. Díszítsd a csokrot műlevelekkel, színes szalagokkal és vond be csomagolópapírral, vagy rakd egy színben hozzáillő papírdobozba.

bébiruha virágcsokor

szerző: M. Bálint Emese

Forrás: