2024. Április 19., péntek
Emma névnapja

Családbarát szálláshelyek listája - 2014

2014-04-01 20:00 | Nézettség: 172
Az Utazok.hu online szavazásán most kiderült, melyek Magyarországon a legideálisabb szállodák a családok részére. A szavazás abszolút nyertese a sümegi Hotel Kapitány Wellness, amely nemcsak a leginkább családbarát, de legjobb hazai szálláshely címét is elnyerte. A 2014-ben másodszor megjelenő lista az egyetlen összeállítás, amelyet nem zsűri állít össze, hanem közvetlenül az utazók véleményét tükrözi. Idén jelentősen, 40%-kal növekedett a szavazók száma, így már több mint 35 ezer szavazat érkezett.
Családbarát szálláshelyek listája - 2014

Mi kell ahhoz, hogy egy családi nyaralás ne váljon rémálommá?  Mire figyeljünk az ideális szálloda kiválasztásánál, és miként legyen a szülőknek és a gyerekeknek is életre szóló élmény az együtt töltött idő? Sokan túl körülményesnek tartják, hogy kisgyermekkel utazzanak, még akkor is, ha csak belföldön szeretnének pár napot eltölteni. Rengeteg előkészülettel jár nem csak az utazás, hanem már a megfelelő szállás megtalálása is.  Az Utazok.hu összeszedett pár kifejezetten praktikus tanácsot, mire ügyeljünk – vagy kérdezzünk rá a foglaláskor –, mielőtt kiválasztanánk a legmegfelelőbb helyet, ahol igazán kikapcsolódhatunk.

Egy családbarát szállodának az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • a szoba gyerekbarát kiegészítőkkel rendelkezik (többek közt babaágy, kád, pelenkázó, bili, kiságy, babakocsi, babaápolási-szerek, cumisüveg-melegítő)
  • a gyermekek érdeklődését folyamatosan le tudják kötni különböző programokkal
  • van gyermekfelügyelet – a legjobb, ha a nap bármelyik szakaszában igénybe vehetjük
  • van kifejezetten a gyermekeknek szánt, az életkorhoz igazított menüválasztás
  • szakképzett animátorok segítik a gyerekek szórakozását

Mindezek mellett természetesen az a legfontosabb, hogy a szülők és a gyerekek is jól érezzék magukat, hogy igazi élménnyé váljon a nyaralás. A játszóházak, a családbarát programok, a készségfejlesztő játékok mind-mind azt szolgálják – a gyermekek szórakoztatása mellett –, hogy a szülök is kikapcsolódhassanak a szállás wellness központjában, igénybe vehessék valamelyik kényeztető/beauty szolgáltatást vagy egyszerűen csak egy kicsit kettesben legyenek… Így mindenki boldog és kipihent lesz – a papa, a mama és a gyerekek is!

Hotel Kapitány WellnessA belföldi turizmus egyik vezető online szállásfoglaló és utazási portálja, az Utazok.hu szavazásán több mint 35 ezren döntötték el, melyik Magyarország legjobb szállodája, és megválasztották a magyarok kedvenc családbarát szállását is. A szavazás alapján 2014 leginkább családbarát szálláshelye a sümegi Hotel Kapitány lett. A történelmi környezetben – a hétszáz éves sümegi vár tövénél – fekvő szálloda nem csak gyerek- és családbarát szolgáltatásairól híres, idén ők kapták az Év Szállása elismerést is. A minden szinten ideálisan teljesítő szálloda a legjobb választást jelenti idén kisgyerekkel, kamasszal vagy csak kettesben.

A második helyen a zalakarosi Hotel Karos Spa Superior végzett. Az egyik legnépszerűbb magyarországi szálláshely sok éves múlttal és óriási tapasztalattal kínálja családbarát szolgáltatásait. A harmadik leginkább családbarát szállás a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok. A Mecsek lábánál festői környezetben elhelyezkedő kastélyszálló mellett található középkori hangulatú élménybirtokon minden gyerek igazi kalandornak érezheti magát, a szülők pedig mindeközben nyugodtan pihenhetnek. Ezen első három szálloda kapta meg az Aranycsengő díjat is.

Az utazok.hu TOP10 élményközpontú családbarát szálláshelyek listája a következő:

Szálláshely Város
Hotek Kapitány Wellness **** Sümeg
Hotel Karos spa superior **** Zalakaros
Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok ****
Bikal
Kolping Hotel spa & Family Resort ****
Alsópáhok
Hunguest Hotel Damona
Zalakaros
Családi Wellness Hotel Gyula superior **** Gyula
Thermál Hotel Visegrád superior **** Visegrád
Hotel Eger & Park ****
Eger
Residence Ózon superior Conference and Wellness Hotel **** Mátraháza
Hotel Azúr ****
Siófok
forrás: http://www.utazok.hu/aranycsengo-dij/2014/top10-csaladi-szallas

Források: